Kína papagáj kezes

Kína papagáj kezes

Szülők által nevelt példányok 2010-2011-2012-es születésűek
Egyéb magyar nevek: Kinai papagáj, Fenyőpapagáj

Angol neve: Derbyan Parakeet

Latin neve: Psittacula derbiana

Német neve: Chinasittich

Származási hely: Assam, Délkelet-Tibet, Dél-Kína.

Testnagyság (Fejtetotol farokvégig mérve) : 50 cm

Nemek megkülönböztetése: A tojó fején a kékes árnyalat hiányzik, fülfedoin barnás szalag látható, csore fekete. A fiatalok feje zöld, színeik halványak, a nagyon fiatal madarak csore narancsvörös, a hím fiókák feje teteje már ekkor is kékes.

Fészkeltetés: 25 x 25 x 60 cm-es faodú. Fogságban a költési idoszak áprilisban szokott kezdodni.

Tojások száma: 2 - 4

Kotlási ido: 23 nap

Kirepülési ido: 8 - 9 hetes korban

Etetés: A IV. séma szerint (lásd: Tartás, idomítás), kiegészítve gyümölccsel, zöldeleséggel, lágyeleséggel, élo eleséggel.

Tartás, elhelyezés: Közepesen zajos madár, ezért lakásban is tartható, ha megfelelo körülményeket tudunk számára biztosítani. Az ideális külso volier mérete számára 4.5 x 1.5 x 2 m-es. Fagymentes helyen átteleltetheto. Nehezen akklimatizálódik, sokat rágcsál, szeret a kalit/volier alján tartózkodni, ami miatt a férgesedésre nagyobb az esélye. Lehetoleg ne tartsuk egyedül.

Egyéb tudnivalók: Eredeti élohelyén a magas hegyvidéki (1500 - 4000 m) erdokben fordul elo 20 - 50 egyedet számláló csapatokban. Jól repül, az év folyamán a homérséklettol függoen változtatja élohelyének magasságát. Költési idoszaka a június közepén kezdodik, ekkor természetes faüregekben költ.Az ár tájékoztató jellegű, az adott egyed méretétől, színváltozatától függően változhat. JELENLEG ÉLŐ ÁLLATOT NEM TUDUNK POSTÁZNI! Kérem,vegye fel velünk a kapcsolatot: 06303300536

Bruttó ár:
50 000 Ft
Kína papagáj kezes
Kína papagáj kezes
Kína papagáj kezes

A terméket a mindenkori Posta csomagküldési árszabásnak megfelelő árral küldjük!

Vissza a főoldalra »