Hullámos papagájok

Hullámos papagájok

Hullámos papagáj (Melosittacus undulatus)

A leggyakrabban tartott szobamadarak egyike.
Eredetileg a vadon élő példányok zöld színűek, de ma már a céltudatos tenyésztésnek köszönhetően sokféle színű (fehér, kék, sárga, lila stb.) papagájt találhatunk.
Hazája Közép-Ausztrália, ahol a fákkal tarkított, füves területeken él. Az 1840-es években került Európába, viszont hazánkba csak 1870 körül hozták be. Kifejlett kori mérete 17 cm.
Fészkét faodvakba építi, 4-6 fehér tojásából a fiókák 18 nap alatt kelnek ki, és 31-33 napos korukban hagyják el a fészket.
A hullámos papagáj ideális társállat, akár egyedülálló idős ember a gazdájuk, akár egész család veszi őket körül, a hazakerülés után szinte rögtön kapcsolatot teremtenek környezetükkel.
Régebben igen találóan a papagájokat tollas majmoknak nevezték el. Viselkedésük sokszor bohókás és a hímek egyedül tartva, még hangutánzásra is megtaníthatók.
Csak akkor lehet elkezdeni a "beszéd" tanítást, ha papagájunk már megszokta az új helyét.
Egy szót, de csak egyet 10-15-ször ismételjünk el nekik a kalitka előtt állva. Amíg ezt a szót ki nem mondta, új szót ne tanítsunk neki. Habár a papagájok jól utánozzák az emberi beszédet, az sohasem tudatos, hanem csak egyszerű hangutánzás.
A hullámos papagáj tartása nem túl drága: kicsi a helyigényük, etetésük sem kerül sokba, magára is hagyhatjuk hosszabb időre, mint mondjuk a kutyánkat, vagy macskánkat, de azt sem veszi rossz néven, ha a szomszédba adjuk, ott is jól érzi magát, hamar beilleszkedik.

A hullámos papagáj szereti a társaságot, ezért célszerű neki egy társat beszerezni.
A kalickában helyezzünk el rudakat, alulra tegyünk homokot, mint őshazájában, Ausztráliában.
Mindig legyen előtte friss víz és madáreleség. Ügyeljünk arra, hogy jódos adalékanyagot is tartalmazzon az eledel, mert a hullámos papagájnak érzékeny a pajzsmirigye. Magvak (köles, fénymag, zab), saláta, répa, kockacukor, gyümölcs, ez a papagáj számára ideális menü.

A papagájok emlékezőtehetsége igen jó, gazdáikhoz nagyon ragaszkodnak, így könnyen kiváló társ válhat belőlük.


Az ár tájékoztató jellegű, az adott egyed méretétől, színváltozatától függően változhat. JELENLEG ÉLŐ ÁLLATOT NEM TUDUNK POSTÁZNI! Kérem,vegye fel velünk a kapcsolatot: 06303300536

Akciós ára:
2 000 Ft

Eredeti ár: 3 000 Ft

Hullámos papagájok
Hullámos papagájok

A terméket a mindenkori Posta csomagküldési árszabásnak megfelelő árral küldjük!

Vissza a főoldalra »