Leopárd gekko

<b>Leopárd gekko </b>Leopárd gekkó, latin neve: Eublepharis MaculariusA leopárd gekkó hazánkban is nagyon népszerű háziállat. Ha még nem tartottunk hüllőt nagyon jó választás, mert nincsenek nagy igényei. Otthonunkban egyszerűen megteremthetjük a gekkók számára kedvező feltételeket, egy kis odafigyelés és nálunk is jól érzik magukat. A leopárd gekkó szelíd kis hüllő, sárgás-fekete leopárd mintájával nagyon elragadó.

Eredeti élőhelye: Ázsia: Irak, Irán, Afganisztán, India, Pakisztán, Türkmenisztán

Száraz és félszáraz sivatagi területeken él, de szereti a talajmenti párát.

Éjszakai állat, napközben általában búvóhelyeken pihen, éjszaka kel igazán életre.

Egy felnőtt gekkó 20-26 cm-re nő, a farka zsírfarokban végződik, ide gyűjti a táplálékot. Felülről a mintázata egy leopárdra emlékeztet, pont ezért kapta nevét. Bőre tapintása selymes, nem nyirkos mint egyes hüllőké. Hasa fehér és kissé átlátszó, előfordult már hogy megfordítva láttuk benne a fekete tücsköt amit elfogyasztott. 5 gyönyörű kis ujja van egy-egy lábán, neki nincsenek tapadókorongjai mint más társainak, így a falon nem tud közlekedni. A füle ha alszik D alakot vesz fel és szint át lehet látni rajta, csak egy kis átlátszó hártya van közötte.Izmos lábaik, vastag zsírfarkuk árulkodik egészségi állapotukról.Egy terráriumban kizárólag csak egy hímet szabad elhelyezni, mivel állandóan verekedés lenne közöttük és megölnék egymást. Nőstényből lehet több is, ők megvannak egymás mellett. Legideálisabb egy kisebb terráriumba 1 hím és két nőstény. Csak egyforma nagyságú gekkókat szabad egy helyen tartani ugyanis a kicsit állandóan bántanák, akár meg is ennék. Ezért ha lerakta a tojásokat a nőstény ki kell venni azokat és különtenni, mert ezeket is elfogyaszthatják.A nemek megkülönböztetése nem túl nehéz, de elsőre nem is olyan könnyű, mint más állatoknál. Általában a hímek feje nagyobb, testük vaskosabb. Állítólag viselkedésük alapján is el lehet dönteni, mert a hímek agresszívabbak, területőrzőek, de én ezt megcáfolnám mert nálunk a hím a jámborabb, a nőstény az erőszakosabb. A hímeknél ahol kezdődik a zsírfarok ott apró herék figyelhetőek meg.Életkorukra úgy lehet következtetni, hogy az idősebb gekkókon apróbbak a pöttyök, a fiatalabbakon nagyobbak vannak és szabálytalanabbak.

Az ár tájékoztató jellegű, az adott egyed méretétől, színváltozatától függően változhat. JELENLEG ÉLŐ ÁLLATOT NEM TUDUNK POSTÁZNI! Kérem,vegye fel velünk a kapcsolatot: 06303300536

Bruttó ár:
8 500 Ft
<b>Leopárd gekko </b>
<b>Leopárd gekko </b>

A terméket a mindenkori Posta csomagküldési árszabásnak megfelelő árral küldjük!

Vissza a főoldalra »