Óriás kígyó

<b>Óriás kígyó</b>

A közönséges óriáskígyó, más néven bálványkígyó (Boa constrictor) a kígyók alrendjébe és az óriáskígyófélék (Boidae) családjába tartozó szárazföldi kígyófaj. A legismertebb és legelterjedtebb óriáskígyófaj, nem csak természetes élőhelyén, hanem hobbiállatként is.

A közönséges óriáskígyók a legelterjedtebb terráriumi hobbiállatok közé tartoznak. Bár viszonylag könnyen megszokják az embert, és többnyire kevésbé agresszívek, mint más óriáskígyók, nem árt az óvatosság velük. Viszonylag olcsón meg lehet vásárolni egy fiatal egyedet, de ilyenkor gondolni kell arra, hogy akár 3 méteresre is megnőhet. Mivel Magyarországon veszélyes állatnak minősül, külön engedély kell a tartására, amelynek megszerzéséhez nemcsak a tartó szakképzettségét, hanem a megfelelő elhelyezést is biztosítani és bizonyítani kell.

A méretének megfelelő, de mindenképpen tágas terráriumban kell tartani. A hőmérséklet 27-32 °C között legyen (este pár fokkal alacsonyabb), és mindenképpen biztosítsunk vizet és mászási lehetőségeket is!

Terraristák körében elterjedt faj, szinte valamennyi magyar állatkertben is látható.


Az ár tájékoztató jellegű, az adott egyed méretétől, színváltozatától függően változhat. JELENLEG ÉLŐ ÁLLATOT NEM TUDUNK POSTÁZNI! Kérem,vegye fel velünk a kapcsolatot: 06303300536

Érdeklődjön email-ben!

A terméket a mindenkori Posta csomagküldési árszabásnak megfelelő árral küldjük!

Vissza a főoldalra »