Rot-rot zebrasügér 2-4 cm-es

Rot-rot zebrasügér 2-4 cm-es

Maylandia estherae - Rot-rot- és Narancs zebrasügér
# Szinonímák: Pseudotropheus estherae, Metriaclima Estherae és vörös zebrasügér

* Származás: Kelet-Afrika, Malawi-tó.
* Testhossz: Hím: 11,5 cm, nőstény: 10 cm
* Természetes élőhely: A Malawi tó sziklás részein, ahol a köveken sok alga nő.
* Viselkedés: Közepesen agresszív, más kevésbé agresszív sügérekkel jól együtt tarthatóak.
* Táplálkozás: Természetes élőhelyükön algákat esznek, de akváriumban mindenevők. Alapvetően növényi táplálékot adjunk nekik, csak kiegészítésként kapjanak élő vagy fagyasztott eleséget és tápokat. Hajlamosak az elhízásra, ezért ne etessük túl őket.
* Szaporítás: Elég könnyű.
* Medence: Minimum 200 literes:
* Halnépesség: 200 literre 1 hím és 2-3 nőstény;
* Dekoráció: Aljzatnak korallhomokot, vagy apró kavicsot is használhatunk. Kövekből és sziklákból építsünk sok búvóhelyet nekik, ez segít az agresszivitás csökkentésében is. Szeretnek a homokban ásni.
* Hőmérséklet: 23-28°C
* pH: 7,6-8,6
* Keménység: 10-12NK°

Nevüket tiszteletből Stuart Grant (aki egy jól ismert sügér exportőr) feleségéről Esther Grant-ről kapták. A Rot-rot sügérnek nagyon sok színváltozata van, a hímek és a nőstények általában különböző színűek. A leggyakoribb színváltozatok a „red-blue”, ahol a hímek alapszíne világoskék, amit függőleges csíkok borítanak és 4-7 ikrafolt található a farok alatti úszójukon. Ennek a színváltozatnak a kicsinyeit a legkönnyebb megkülönböztetni egymástól, mert a hímek sötét barnás színezetűek, míg a nőstények fakó rózsaszínűek. A másik gyakori színváltozat a „red-red”, ahol a hímek narancssárga vagy piros színezetűek, testükön nem találhatóak függőleges csíkok. Ennél a színváltozatnál a fiatal halak egyformák, a hímek csak később kb. 6-7 cm-es mérettől kezdenek el színesedni: a testükön és az úszóikon kezd megjelenni a világoskék színezet. Létezik még albínó színváltozat is, de ez a természetben nagyon ritka. A nőstények lehetnek sárgák, narancssárgák és narancssárgák sötét márvány mintázattal. A nősténynek is lehetnek ikrafoltjai a farok alatti úszóján.

Az ikráikat általában lapos kőre rakják a hím territóriumán belül. Ha a sügérek nem ikráznak, annak gyakran az az oka, hogy egy másik agresszív hal van a medencében. A nőstények 20-30 ikrát raknak, amit azonnal a szájukba is vesznek, mielőtt a hím megtermékenyíti azokat. Ekkor a hím felvillantja az ikrafoltjait a nőstény előtt, amit az megpróbál bevenni a szájába. Ilyenkor a hím kiereszti a spermáját és így termékenyíti meg a nőstény szájában az ikrákat. Az ikrák 14-21 nap alatt kelnek ki. A kishalakat a nőstény védelmezi, ilyenkor adhatunk nekik porrá tört eleségeket. Ha elegendő búvóhely van az akváriumban, akkor a kishalak könnyen túlélik ezt az időszakot és elég nagyra nőnek ahhoz, hogy ne egyék meg őket


Az ár tájékoztató jellegű, az adott egyed méretétől, színváltozatától függően változhat. JELENLEG ÉLŐ ÁLLATOT NEM TUDUNK POSTÁZNI! Kérem,vegye fel velünk a kapcsolatot: 06303300536.


Bruttó ár:
950 Ft
Rot-rot zebrasügér 2-4 cm-es
Rot-rot zebrasügér 2-4 cm-es
Rot-rot zebrasügér 2-4 cm-es

A terméket a mindenkori Posta csomagküldési árszabásnak megfelelő árral küldjük!

Vissza a főoldalra »