Delfinsügér 2-4 cm-es

Delfinsügér 2-4 cm-es

Cyrtocara moori - Delfinsügér

* Csoport: Bölcsőszájú halak
* Származás: Malawi-tó.
* Testhossz: 20 cm.
* Természetes élőhely: A homokos vízfenék közelében.
* Viselkedés: Társas, a vízfenék közelében úszkál.
* Táplálkozás: Ragadozó (természetes körülmények között
a nagyobb halakat követi, melyek megszűrik a vízfenék anyagát, azok pedig a szűrés közben felkavarodott gerincteleneket kapdossák el).
* Szaporítás: Elég könnyű.
* Medence: Minimum 200 literes:
* Halnépesség: 500 literre 1 hím és két nőstény;
* Dekoráció: Kövek és homokos zónák.
* Hőmérséklet: 25-26°C
* pH: >7.5.
* Keménység: >5,6NK°

A delfinsügér nevét pasztellkék színének és a felnőtt hímek homlokán látható púpnak köszönheti. A hím és a nőstény nehezen különböztethetők meg egymástól. A hímnek a homlokán van egy kis púp, és valamivel erősebb kék a színe, mint a nőstényeknek, ez utóbbiaknak pedig gyakran három bizonytalan alakú folt van az oldalukon. Ezek a Malawi-tóból származó halak csak akkor tarthatók közös medencében, ha az legalább 500 literes. Ez esetben együtt lakhatnak a Copadochormisokkal, melyek a nyílt vizekben élnek. A nőstény a homokra rakja az ikráit, majd a szájába veszi őket, és kikelésükig ott tartja és óvja (szájinkubáció). A fiatalok sokan vannak (előfordul, hogy százan is) és nem rejtőznek a sziklák, kövek közé, tehát nem védi őket semmi más halakkal szemben. Ezért jobb áttelepíteni az egész családot egy másik akváriumba, még mielőtt az anya kiengedné a szájából az ivadékokat. Az inkubáció 3 hétig tart. Az akvárium vizét rendszeresen cserélni kell.


Az ár tájékoztató jellegű, az adott egyed méretétől, színváltozatától függően változhat. JELENLEG ÉLŐ ÁLLATOT NEM TUDUNK POSTÁZNI! Kérem,vegye fel velünk a kapcsolatot: 06303300536

Bruttó ár:
1 600 Ft
Delfinsügér 2-4 cm-es
Delfinsügér 2-4 cm-es

A terméket a mindenkori Posta csomagküldési árszabásnak megfelelő árral küldjük!

Vissza a főoldalra »